Hoe Werkt Een Wildcamera? | Wildpix Wildlife Camera's I Nederlands Merk Wildcamera's

Hoe werkt een wildcamera?

Waterproof Wildcamera

Wildcamera’s of Cameravallen winnen steeds meer aan populariteit, dit komt omdat Wildcamera’s onopvallend zijn en ook bij nacht scherpe en heldere beelden kunnen vastleggen (Mits er voor een kwaliteitsproduct zoals Wildpix wordt gekozen). Maar hoe werkt een Wildlife camera nu eigenlijk?

De makkelijkste manier om de werking van een Wildcamera uit te leggen is om de vergelijking te maken met een buitenlamp met sensor, u kent ze wel. U loopt de achtertuin in, de lamp detecteert u met de sensor en het licht gaat branden. Dit zelfde principe wordt toegepast bij de werking van een Wildcamera, eigenlijk doet de Camera niets anders dan beweging detecteren om vervolgens de Camera te activeren. Om iets uitgebreider in te gaan op de werking zullen we iets dieper ingaan op de componenten van een Wildcamera, uiteindelijk werken al deze technieken samen om uiteindelijk de beelden te kunnen maken.

DE COMPONENTEN

Wildlife Camera met Zonnepaneel
Wildpix X1 met zonnepaneel

-VOEDING Om de Camera te laten werken heeft hij natuurlijk stroom nodig, de meeste Camera’s worden gevoed door batterijen. Wildpix heeft er voor gekozen zijn Camera’s uit te breiden met de mogelijkheid om een zonnepaneel of externe 12 Volt voeding te plaatsen, dit is een optie naast de al lange standby tijd van de Wildpix Camera’s.

-SENSOR Om beweging te kunnen detecteren maakt een Cameraval gebruik van een Sensor, de sensor werkt in de meeste gevallen op infrarood en detecteert bewegingen. In het geval van Wildpix wordt er gebruik gemaakt van een PIR (passive infrared) Sensor, deze sensor detecteert beweging in combinatie met warmte, en vormt de meest betrouwbare techniek voor Cameravallen.

-IR LED’S Om ook beelden bij Nacht te kunnen maken wordt er gebruik gemaakt van infrarood led’s, deze led’s zullen zorgen dat de Camera bij het maken van de nachtbeelden genoeg licht krijgt om deze beelden te kunnen schieten. Helaas zijn er veel Camera’s op de markt die gebruik maken van te weinig of goedkope IR Led’s en hierdoor onder- of overbelichte nachtopnames maken. Bij Wildpix hebben wij niet bezuinigd op de IR Led’s, die ook nog eens instelbaar zijn zodat u in elke situatie prachtige nachtbeelden zult schieten.

-CAMERA TECHNIEK Het is natuurlijk vrij logisch dat een Wildcamera werkt met een Camera, wij noemen het Camera technieken omdat hier veel bij komt kijken en het een te complex verhaal is om elk component van een Camera uit te leggen. Een Camera legt licht vast op een sensor, vroeger bij analoge camera’s werd het licht op de sensor vervolgens op het rolletje ‘gedrukt’, tegenwoordig gebeurt dit digitaal naar de SD-kaart. De belangrijkste onderdelen van de Camera zijn de lens en de sensor, hier zijn natuurlijk verschillende opties te kiezen wat betreft breedte en diafragma. Wildpix gebruikt alleen componenten van topkwaliteit en dit is zeker terug te zien in de kwaliteit van de gemaakte foto’s en video’s

-SOFTWARE Alle techniek werkt tegenwoordig met software, deze software is nodig om alle digitale componenten met elkaar te kunnen laten samenwerken. Wildpix maakt gebruik van gebruiksvriendelijke software die ook nog in het Nederlands in te stellen is.

WP 1.3G
Wildpix Pro 1.3G

-BEHUIZING De behuizing van een camera word vaak onderschat maar is erg belangrijk, een Cameraval wordt bijna altijd buiten geplaatst en blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Er zijn veel Wildcamera’s van slechte en matige bouwkwaliteit verkrijgbaar, hier hoeft u bij Wildpix niet bang voor te zijn, al onze Camera’s hebben een solide bouwkwaliteit en dragen de IP66 certificering.

Wij hopen dat de werking van een Wildcamera met de verschillende componenten u duidelijk is. Heeft u nog vragen of opmerkingen mag u altijd een bericht achterlaten.

laat een bericht achter